مرجع مقالات طراحی اپلیکیشن

مرجع تخصصی انتشار مقالات طراحی اپلیکیشن

مرجع مقالات طراحی اپلیکیشن

مرجع تخصصی انتشار مقالات طراحی اپلیکیشن

معرفی زبان برنامه نویسی کاتلین

علی رغم آوازه بی زیرا و چرای جاوا تحت عنوان یک گویش اپلیکیشن نویسی، زمان‌ها بود که برنامه نویس ها اندروید به یک گویش امروزی‌خیس نیاز داشتند. کاتلین این نبود را مالامال کرد و در سال 2011 بوسیله جت برینز (JetBrains) معرفی شد. این گویش که به یکی طراحی اپلیکیشن در مشهد رقبای اساسی جاوا در پیشرفت اندروید تبدیل گردیده و در طول امسال‌ها محبوبیت خیر به دست آورده میباشد. در غایت کاتلین به قدری گزینه اعتنا بسط دهندگان قرار گرفت که تحت عنوان گویش قانونی اندروید اعلام شد و توانست تا حدودی جاوا را به دو‌مین مورد برنامه نویس ها تبدیل نماید. بعضا از نرم‌افزار‌های مندرج با کاتلین عبارتند از:
پینترست (Pinterest)
ترلو (Trello)
اورنوت (Evernote)
مزایای استعمال از کاتلین
مقصود پیشرفت دهندگان این لهجه، سریع‌خیس کردن پروسه کدنویسی برای نرم‌افزار نویسانی میباشد که بخواهند از زبانی غیر از جاوا به کار گیری نمایند. یک نرم افزار نویس کاتلین مسلما سرعت بیشتری در تایپ کردن کد دارااست و به همین ادله میباشد که گسترش دهندگان متعددی کاتلین را دوست دارا‌هستند. به عنوان مثال می‌قدرت 50 خط کد درج شده در جاوا را  صرفا با یک کدام از دو خط کد در کاتلین نوشت. این خصوصیت به معنای آن میباشد که اشتباهات و باگ‌های بسیار کمتری در کاتلین وجود دارااست. بقیه مزایای کاتلین عبارتند از:
کاتلین به تشکیل داد API‌های پاک امداد می‌نماید.
کاتلین ترکیبی از نرم افزار نویسی فانکشنال و منش‌ای میباشد.
به لطف بایت کد جاوا، می توانید از کتابخانه‌ها و چارچوب‌های جاوا در کاتلین استعمال فرمایید تا جابجایی کد از جاوا به کاتلین به طور یک پارچه و خود کار صورت بپذیرد.
درگذشته نمی‌توانستید از null برای اپلیکیشن نویسی اندروید استعمال نمایید البته در کاتلین قابلیت و امکان پذیر میباشد. (در اختیار گرفتن شل‌خیس Null Exceptions)
وجود کتابخانه انکو (Anco) در کاتلین، امداد بزرگی برای توسعه و گسترش دهندگان میباشد و دسته‌ای بسیار فعال و عظیم‌ای از پروژه‌های فراهم در گیت هاب وجود دارااست.
معایب به کار گیری از کاتلین
جامعه برنامه نویس ها کاتلین هنوز جوان میباشد و منابع یادگیری محصور می‌باشند، به این ترتیب یافتن جواب برای سوالهای میتواند یه خرده طاقت فرسا باشد. با این حالا، با ارتقاء محبوبیت آن، منابع و جامعه به گذر زمان مجال توسعه و گسترش خواهد یافت. بقیه معایب کاتلین به گستردن ذیل میباشد:
نوشتار و قواعد نحوی بسیار مختصر کاتلین، موجب می‌گردد که نرم‌افزار نویس به یادگیری مقدماتی کدنویسی (از گذشته) نیاز داشته باشد.
مجموعاَ کاتلین سرعت کامپایل کمتری نسبت به جاوا دارااست.
از آنجایی که کاتلین هنوز کودک میباشد، کشف کردن توسعه و گسترش دهندگان با سابقه تحت عنوان منتور مجموعه یه خرده طاقت فرسا میباشد.
بعضا از خصوصیت‌های اندروید استودیو مانند کامل شدن اتومات کد و کامپایل در کاتلین در مقایسه با جاوا کندتر جاری ساختن می گردند.
جاوا خوب میباشد یا این که کاتلین ؟
گسترش نرم افزار‌های اندرویدی مورد نیکی چهت نیل به توفیق در استحصال وکار شما میباشد ولی گزینش شایسته ترین گویش اپ نویسی یک بحران حقیقی و واقعی میباشد. برای اکثری از ما بدیهی میباشد که جاوا شایسته ترین میباشد به دلیل آنکه در همگی جا وجود دارااست و تمامی آن را تحسین می‌نمایند. با این حالا، بعداز ورود کاتلین، این یقین مطلق به جاوا تا حدودی متزلزل شد و برنامه نویس ها آغاز به پرسیدن سوالهای تحت در دولت ها اینترنی کردند:
کاتلین عالی میباشد یا این که جاوا؟
مزایای به کارگیری از کاتلین در مقابل جاوا برای گسترش اندروید؟
کدام لهجه برای بسط نرم افزار‌های اندروید خوب میباشد؟ جاوا یا این که کاتلین؟
و سوالاتی از این قبیل همچنان ادامه داراست. در قسمت آینده قصد داریم به رسیدگی خصوصیت‌های اپ نویسی دو لهجه کاتلین و جاوا  بپردازیم و ببینیم برای گسترش دهندگان اندروید، جاوا خوب میباشد یا این که کاتلین .
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد