Java
۲
جاوا لهجه پیش فرض برای تایپ کردن نرم افزار های اندروید از مجال معرفی پلتفرم اندروید
طراحی اپلیکیشن در مشهد در سال ۲۰۰۸ بود.جاوا یک لهجه اپ نویسی شی گرا میباشد که در صدر بوسیله Sun Microsystems در سال ۱۹۹۵ توسعه و گسترش یافت (اینک وابسته به اوراکل میباشد).
این لهجه تحت عنوان یک لهجه شی گرا خالص (در مقایسه با C++) بسیار دوست داستنی بود و باگاز به وسیله پلتفرم اندروید پذیرفته شد.
جاوا به “bytecode” کامپایل میشود که در طی جاری ساختن به وسیله ماشین مجازی جاوا (JVM) که روی سیستم ادله انجام می گردد تعبیر میگردد.
منتقدان جاوا میگویند که جاوا برای جاری ساختن یک عمل معمولی به کدهای “boilerplate” متعددی نیاز دارااست و ادراک مفاهیمی مانند exceptions مشقت بار میباشد.
تا کنون، این پرکاربردترین گویش برای توسعه و گسترش نرم افزار اندروید میباشد.
و با این حالا ، از سال ۲۰۱۹ ، طبق گفته گوگل، Kotlin اینک گویش ترجیحی برای گسترش اندروید میباشد.
(برای شناخت بدون نقص با لهجه جاوا به نوشتهی علمی ی مربوطه ی آن مراجعهنمایید.)
پیشرفت نرم افزار های کراس پلتفرم
خوشبختانه ، فناوریهایی وجود دارا هستند که به شما قابلیت و امکان می دهند به یک لهجه یا این که فریمورک بنویسید و نرم افزار را برای هر دو پلتفرم غرض قرار دهید، بهاین مضمون که بسطدهندگانی که با جاوا و سوئیفت شناخت ندارند البته در فناوریهای دیگر مانند اینترنت یا این که سی شارپ دارای تخصص میباشند، میتوانند از مهارتهای خویش به کار گیری نمایند. برای توسعه و گسترش نرمافزار های اندروید و iOS.
دولت ها یا این که کمپانیهای متفاوت قابورکهایی را ارائه کردهاند که به مقر پیشرفتدهندگان خویش مجاورت میباشد تا برای اندروید و iOS توسعه و گسترش دهند.
این قابورکها با اکوسیستم ابزارها و IDEهای منحصر به فرد به خویش عرضه میشوند که آن را برای گسترشدهندگان آشنا با آن چارچوبها ریلکس مینماید.
مثلا، ابزار Xamarin برای استعمال از Microsoft Visual Studio و Apache Cordova برای استعمال از IDE های اینترنت مانند VSCode پیاده سازی شدهاست.
با این حالا، همچنان به ابزارهای دور و اطراف گسترش Android و iOS نصب گردیده نیاز دارید (همان طور که تا قبل از اینً در نصیب Android و iOS توضیح دادم) تا ابزار cross-platform بتواند از SDK ها و بسته بندی های مستقر استعمال نماید.
بعضی وقت ها قابورکها با مشابهسازهای خاص خویش عرضه می شوند، ولی عمدتاً از مشابهساز گوشه و کنارهای اساسی توسعه و گسترش اندروید یا این که iOS استعمال مینمایند.
چارچوب های چندین پلتفرمی پایین برای توزیع افزونه ها و SDK های فرد ثالث به maven یا این که NuGet متکی میباشند.
بعضی از توسعه و گسترش دهندگان پلاگین های خویش را برای خرید نیز فهرست می نمایند.
C# و Xamarin
۱
سی شارپ یک گویش اپ نویسی شی گرا میباشد که به وسیله مایکروسافت پیشرفته میباشد.
فریمورک Xamarin (که به وسیله مایکروسافت خریداری گردیده است) به شما قابلیت میدهد در سی شارپ در قبال چارچوب دات نت نرمافزار نویسی نمایید.
چارچوب دات نت بر روی پلتفرم iOS با به کار گیری از یک طراحی متن گشوده به اسم mono طراحی گردیده است.
IDE های دوستداشتنی برای تایپ کردن کدهای C# و Xamarin، Visual Studio Code به وسیله مایکروسافت میباشد.
کد سی شارپ به طور متقابل کامپایل گردیده و به طور مستقر در دستگاه iOS یا این که اندروید اعمال میشود.
این قابلیت و امکان اجرای فارغ از تانی را آماده می نماید که به توسعه و گسترش ساکن بسیار مجاورت میباشد.
پلاگینهای خاصی به اسمهای Xamarin.iOS و Xamarin.Android وجود داراست که میتوانید از آنان برای دسترسی به امکانهای مهم iOS و اندروید به کار گیری نمایید که میاقتدار از سی شارپ فراخوانی کرد.
(برای شناخت بیشتر با گویش سی شارپ به نوشتهی علمی ی مربوطه ی آن مراجعه نمایید.)
Dart و Flutter
۲
اگرچه دارت نخسین بار به وسیله گوگل در سال ۲۰۱۱ همگانی شد، البته سال ۲۰۱۷ اولین ورژن استوار آن رونمایی شد.
دارت یک گویش اپلیکیشن نویسی شی گرا میباشد.
شما از چارچوب Flutter Google برای تایپ کردن نرم افزار های گوشی برای iOS نیز میتوانید ، استعمال نمائید.
دوستداشتنی ترین IDE ها Android Studio، IntelliJ و Visual Studio Code (VSCode) میباشند.
یکی قابلیت و امکانهای مخصوص به شخص Flutter این میباشد که با کتابخانه فریمورک ویجت UI خویش که بر اساس پیاده سازی Google Material و همینطور ویجتهای رابط کاربری شبیه iOS میباشد، ارائه میشود.