جاوا در مقابل Kotlin
جاوا با یقین یک کدام از محبوبترین و کاربردیترین زبانهای نرم افزارنویسی سراسر دانا است. اکثری از گسترشدهندگان اپلیکیشن در سراسر عالم از کدنویسی در محیط جاوا لذت می برند، زیرا یکی مهمترین ابزارهای گسترش شناخته شده اپلیکیشنهای اندروید میباشد. جاوا یک گوشه و کنار شیءگرا، مطابق فرصت جاری ساختن است که توسعه و گسترشدهندگان را توانمند میسازد تا فارغ از نیاز به طراحی مجدد و در همه سیستمهای ادله حمایت کننده، به طراحی نرم افزار بپردازند. دراین نوشتهی علمی به مقایسه کاتلین و جاوا برای طراحی برنامه اندروید پرداختهایم.
شرکت گوگل Kotlin را به عنوان یک لهجه پشتیبانی شده مدرن و پیشرفته برای پیشرفت اپلیکیشنهای تلفن همراه به طور رسمی معرفی کرده است. کاتلین (Kotlin) به وسیله JetBrains توسعه یافته است و بازهها بعد، با استقبال و تحسین بسیاری از توسعهدهندگان اندروید روبرو شد و به عنوان یک زبان اپنویسی نو برای پیشرفت برنامههای اندروید در بین توسعهدهندگان شناخته شد. چنانچه در عرصه اپنویسی به طور کامل جدید و جدیدعمل میباشید و می خواهید اندروید را خیال و خاطر بگیرید، توصیه میشود تا جاوا را به عنوان گویش نرمافزارنویسی انتخاب کنید. البته در شرایطی که پیشرفتدهنده باسابقهای در موضوع بسط نرم افزار میباشید و میخواهید به سمت یک زبان اپلیکیشننویسی پرطرفدار دورازشوخی بروید، می توانید Kotlin را برای گسترش اپ گزینش کنید.
محتوا پنهان
1 بدین ترتیب سوال این هست که جاوا یا کاتلین، کدامیک برای پیشرفت برنامه اندروید مناسب تر می باشد؟
1.1 کاتلین Kotlin
1.2 جاوا
2 مزایای زبان نرم افزارنویسی جاوا
3 نکات منفی JAVA
4 مزایای گویش نرمافزارنویسی Kotlin
5 نکات منفی Kotlin
بنابراین سوال این است که جاوا یا کاتلین، کدامیک برای توسعه نرمافزار اندروید مناسب تر هست؟
حقیقت این میباشد که امروزه جاوا بر آحاد فقید حاکم هست، در حالی که کاتلین جدیدا به عنوان دوستداشتنیترین لهجه نرم افزارنویسی در میان پیشرفتدهندگان اندروید ظاهر شدهاست. هر دو گویش دارای هوا داران غیروابسته خود هستند. برداشت توسعه و گسترشدهندگان از هر دو زبان کاتلین و جاوا بسیار مختلف میباشد، اما در صورتی درباره ی اعداد و ارقام صحبت کنیم، کاتلین آیتم اعتنا کاربران بسیاری قرار گرفته و همچنان از دید بسط اپهای تلفن همراه محبوبیت بسیار زیادی را از آن خود کرده است.
کاتلین Kotlin
کاتلین، پلتفرم بسط داده شده توسط JetBrains و جامعه منبع باز، به عنوان لهجه نرم افزارنویسی منبع باز بر پایه ی ماشین مجازی جاوا در حیث گرفته شدهاست. گوگل این پلتفرم را به عنوان زبان رسمی اندروید اعلام کرده است. میتوان آن را با جاوا مقایسه و تعبیر و تفسیر کرد، زیرا توسط IDEهای اصلی نگهبانی میشود و با جاوا 6، 8 و بالاتر سازگار میباشد.
جاوا
جاوا، که بوسیله Sun Microsystems در سال 1991 معرفی شد، یک گویش اپنویسی شیءگرا و مطابق کلاس است که بسیار شبیه به C++ است. موقتی، جاوا متعلق به اوراکل میباشد و دربین توسعه و گسترشدهندگان سراسر فقیه بسیار شناخته شده است. جاوا یک کدام از دیرینترین گویشهای اپلیکیشننویسی در فقید هست که نسبتاً در هر پلتفرم و دستگاههای تلفن همراه به کار گیری میشود.
مزایای گویش اپلیکیشننویسی جاوا
یادگیری شل
بهترین گزینه برای توسعه نرمافزارهای بومی و چندین پلتفرمی
اجرای وارفته کد نوشته شده توسط جاوا در مرورگر یا ماشین مجازی
ابزارهای متن باز و کتابخانههای کلان برای نوشتن کد با زمان کمتر
سیستم استدلال اندروید گوگل از بستههای API جاوا به کار گیری میکند
این نرم افزار دارای پناه وسیعای از طرف جامعه میباشد که بطور منظم راجعبه نسخه جدید و ویژگیهای آن آپ تو دیت رسانی میکند
کوشش بالا و ایمن
اندروید استودیو که به لهجه جاوا درج شدهاست، نوشتن کد را آسوده میکند.
نکات منفی JAVA
در جاوا، به کد بیشتری نیاز دارید که معمولا احتمال اشتباه یا اشکال را نیز طبیعتا افزایش میدهد.
زمان زیاد برای اجرای نرمافزارها، بخش اعظمی از بسطدهندگان را از خود ناامید میکند.
جاوا در مقایسه با سایر زبانها به خیال بیشتری نیاز دارد و بنابراین کندتر فعالیت میکند.
در جاوا، به دلیل محدودیتهای ذاتی، توسعه و گسترشدهندگان در طراحی API اندروید با نقص روبرو میگردند.
مزایای گویش نرم افزارنویسی Kotlin
پذیرش و راهاندازی کاتلین هیچ هزینهای ندارد.
بسطدهندگان دلداده نوشتن کد در کاتلین میباشند، زیرا برای ساختن کد در این پلتفرم، صرفا به یکسری خط کد نیاز دارید.
تغییر تحول جاوا به کاتلین راحت هست.
بهرهوری را ارتقاء میدهد.
به توسعه و گسترشدهندگان در تشکیل داد API ها کمک میکند.
کاتلین با جاوا سازگار است، به این مضمون که میتوانید از آحاد کتابخانههای جاوا، JVM و چارچوبهای موجود در مراحل کدنویسی استعمال کنید.
توسعهدهندگانی که جاوا را میشناسند، می توانند به راحتی کاتلین را خیال و خاطر بگیرند؛ زیرا هر دو لهجه بر طبق مفاهیم و منطق یکسانی شغل میکنند.
کاتلین از لحاظ ویژگیهای گویش و انعطافپذیری بسیار شبیه به زبان Swift اپل هست.
کتابخانه Anko نیز برای کاتلین جان دار میباشد.
نکات منفی Kotlin
در مقایسه با جاوا، سرعت تدوین کندتری را نشان میدهد.
منابع بسیار زیاد
منابع آموزشی محدود
شرکت تکران ارئه دهنده خدمات طراحی اپ تلفن همراه در سطحی در میانالمللی میباشد. برای مشاهده نمونه کارهای ما به لینک و پیوند زیر مراجعه نمایید: