مرجع مقالات طراحی اپلیکیشن

مرجع تخصصی انتشار مقالات طراحی اپلیکیشن

مرجع مقالات طراحی اپلیکیشن

مرجع تخصصی انتشار مقالات طراحی اپلیکیشن

طراحی اپلیکیشن چگونه است؟

فراگیری تشکیل داد نرم افزار اندروید با نرم افزار نویسی یکی پرطرفدارترین و حرفه‌ای ترین و در نهایت بعداز یادگیری پردرآمد ترین فعالیت هاست. به همین خیال درین نوشته‌علمی از خبرنامه برنامه نویسی اندروید میخواهیم روند ساخت نرم افزار اندروید را با هم بازرسی کنیم. آن گاه مجال های مربوطه را به شما معرفی کنیم. پس با وبلاگ هم پا باشید.  
مقدمه ای برای اینکه برنامه ریزی چیست و چرا اینقدر طراحی اپلیکیشن در مشهد در زندگی ما اهمیت دارااست؟ 
در دنیای امروزه که تمامی کارها با تلفن همراه تلفن همراه ایفا می‌گردد باعث انقلابی در دنیای تکنولوژی بنام کلمه نرم افزار (application) که به اختصار app نامیده میگردد شده که کلیه روزه این واژه را چندین بار از اطرافیانمان می شنویم و این نشاندهنده این هست که نرم‌افزار ها نقش پررنگی در زندگی مدرن ما دارا هستند.
شما روزی چند بار گوشی تان استیناف می‌کنید؟ ۱۰بار؟ ۲۰ بار؟ ۳۰ بار و یا بیشتر؟
طراحی اپ چه گونه هست؟
قبل از اینکه به جواب این مورد بپردازیم می بایست این نکته را به شما یاداوری کنیم که در صورتیکه دنبال این هستید که طراحی یک نرم افزار تلفن همراه را عالی خیال و خاطر بگیرید نباید فریب تبلیغات واهی را بخورید مثلا “با ۳ مرحله اپلیکیشن بسازید” یا “طراحی اپلیکیشن موبایل در ۵ دقیقه” ! چون طراحی یک نرم‌افزار خوب به راحتی این دروغ ها نیست و چنین اپلیکیشنی بدرد صاحب آن بیزنس نمی خورد.

برای آغاز طراحی و ساخت نرم افزار اندروید یا ios (فرقی ندارد) اول این سوالها را از خودتان بپرسید:
چرا می‌خواهید یک نرم افزار بسازید؟
آیا با ساختن این اپ مشکلی از جامعه ای کوچک یا بلندمرتبه حل می گردد؟
چقدر بودجه برای طراحی نرم افزار در حیث دریافت شد‌ه‌میباشد؟
چقدر فرصت زمان برای ساخت اپ داریم؟
این نرم‌افزار چه ویژگی های منحصربه‌فرد به فردی بایستی داشته باشد؟
پاسخ دادن به این سوالهای گزینش می کند که آیا اپلیکیشن شما برنده خواهد بود یا خیر.

پروسه ایجاد کرد نرم‌افزار اندروید
بهتر می باشد صفر تا صد ساخت برنامه اندروید را از همین نخستین بلد باشید تا بخواهید اصولی جلو برید. پس بیاید در‌این قسمت چگونگی ساخت نرم افزار اندروید یا ios را با هم تحقیق کنیم. 

مرحله ۱ از روند ساخت اپ اندروید – ایده برای تشکیل داد اپلیکیشن اندروید خود پیدا فرمایید
دوست دارید یک اپ بسازید البته ایده ای ندارید؟ در اینصورت می بایست دنبال یک مشکلی بگردید که همه یا جامعه ای از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. مثل خیلی از این اپ هایی که در کافه بازار یا گوگل پلی می‌بینید. مثل اسنپ!

زمانی به دور و بر خود نگاه میکنید، تمامی تولیدات و خدماتی که به کارگیری می کنید همه برای حل یک اختلال ایجاد کرد شده اند. برای مثال ماشین برای این ساخت شده که ما سریعتر از یک مکان به مکان دیگری برویم. یا موبایل برای این است که ما بتوانیم ارتباطات خودمان را بیشتر کنیم و خلاصه هر چیزی که الان به دور و ور شماست به یک دلیلی و برای حل یک مشکلی از ما ساخته شده است.

بدین ترتیب در‌حالتی که دنبال ساخت اپلیکیشن اندروید یا ios هستید و ایده برای تشکیل داد نرم افزار تلفن همراه ندارید باید به‌دنبال مشکلاتی در زندگی روزمره خود باشید و آنان‌را لیست نمایید. زمانی که این لیست شما توده شد آنهایی که عملی شدنی و منطقی میباشند را الویت بندی فرمایید و برای شروع به‌این فکر کنید که چطوری میتوانید با تشکیل داد برنامه آن را حل فرمائید!

نوشته‌علمی مرتبط:  ایده برای تشکیل داد نرم‌افزار های موبایل

مرحله ۲ از پروسه ایجاد کرد نرم افزار اندروید – اعتبار سنجی ایده برای تشکیل داد نرم‌افزار اندرویدی
درین مرحله که با نام اعتبارستجی نیازها هم شناخته می‌گردد بایستی ملاحظه کنید که آیا برنامه ای که تمایل به ایجاد کرد آن دارم تقاضاکننده و یا در بنا شده در در میان مردم طرفدار داره یا نه؟

برای اینکه این مورد را پیاده سازی نمائید می توانید از گوگل ترند به کار گیری فرمایید. همچنین می توانید یک برگه ای در وبسایت یا شبکه های مردمی یا فرم سازهای انلاین درست کنید و برای کاربران غرض بفرستید تا به آن جواب بدهند و اینطوری می توانید متوجه شوید که آن ها به چه موضوعاتی در آن حوزه‌ ایده شما علاقه دارا‌هستند تا به یک منفعت گیری کلی درباره نیازسنجی ایده خودتان برسید.

مرحله ۳ از مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید – جزئیات نرم افزار را مشخص نمایید
تا الان اپلیکیشنی که می خواهید بسازید را از نگاه نیازسنجی مطالعه کردید که آیا برنامه ای که می خواهید بسازید میان مردم طرفدار داره یا نه که از آن استعمال کنند و ارزش این را داره که ما آن را بسازیم؟ در حالتی‌که فایده مثبت بود فعلا وقت آن میباشد که جزئیات برنامه خود را بر روی یک گواهی پیاده سازی کنید، یا در شرایطی‌که می خواهید مسافت بیشتری را طی نمایید ، از یک ابزار وایرفریم (wireframe) به کارگیری فرمائید

وایرفریم به عنوان طرح اولیه و بلوپرینت (blueprint) نیز شناخته می‌گردد. از این شیوه برای انتخاب قسمت‌های گوناگون طراحی نرم افزار یا حتی‌د‌ر ساخت سایت هم استفاده می‌شود تا مشخص خواهد شد صفحه های و ارکان در کجا و با چه هدفی در طراحی به عمل پروسه. در واقع یک راهنمای تصویری می باشد که اسکلت و چارچوب کلی یک وبسایت را نمایش میدهد.

وقتی ایده خود را روی کاغذ پیاده سازی می‌کنید، به خیال و خاطر داشته باشید تا آنجا که ممکن می‌باشد جزئیات بیشتری را ترسیم فرمائید. جریان شیوه جنبش کاربر به  نرم‌افزار و همچنین تمامی ویژگی های پیش گویی شده را در آن بگنجانید. این به شما به عنوان یک بسط دهنده امداد می کند انتظارات شما به وضوح فهم و شعور گردد.

مرحله ۴ از روند طراحی نرم‌افزار – ویژگی های غیر مهم نرم افزار را حذف فرمائید
در‌این مرحله بیاید و قسمت های اساسی و غیر اصلی برای ساخت اپلیکیشن اندرویدی خود را جداگانه کنید و فقط اون قسمت از برنامه که ارزش بیشتری دارد و قسمت اصلی اپ است را فعلا نمایان کنید.

در واقع در همین مراحل نخستین نیاز نیست بخواهید کلیه اون ویژگی های ریزی که در مرحله پیشین معلوم کردید را پیاده سازی فرمائید چون می‌توانید در بروزرسانی های آتی با تمرکز به دارایی برنامه آن را پیاده سازی فرمائید.

پس با حذف جزئیات ویژگی های نرم افزار هم هزینه توسعه و گسترش نخستین را کاهش می دهید و قادر است به شما کمک کند تا برنامه خودتان را سریعتر وارد بازار فرمایید.

مرحله ۵ از پروسه طراحی اپ – طراحی رابط کاربری (UI) و تجربیات کاربری (UX) را در حق تقدم قرار دهید
خیلی از اشخاصی که می‌خواهند برای کسب و کار خودشان اپلیکیشن داشته باشند، به توسعه دهنده سفارش می کنند که “من می خوام گرافیک نرم‌افزار من خیلی قشنگ باشه و طراحی کاربری نه داشته باشه”!

ولی شما به عنوان یک گسترش دهنده  ضمن اینکه بایستی طراحی رابط کاربری نرم افزار را در نظر داشته باشید که رنگ و لعاب دار باشه باید به تجربیات کاربری اپلیکیشنم فکر کنید و این از پیشین هم مهمتره چون در صورتی هرچقدر اپلیکیشنی قشنگ درست فرمایید ولی نتواند با استفاده کننده ارتباط برقرار کند و مخاطب نتواند همه چیز را بدرستی در اپ پیدا و عمل کند و حیران خواهد شد اپ را حذف می کند و برای بار دوم آن را باز یا نصب نمی کند و در نتیجه برنامه شما ناموفق از آب در خواهد آمد.

براین اساس در پی طراحی (تجربه مخاطب و رابط کاربری) باهم باشید و قبل از پیاده سازی عملی آنها‌را بازرسی فرمائید.

بعدازظهر پیشنهادی برای شما: مجال جامع آموزش طراحی رابط کاربری و تجربیات کاربری اندروید 

مرحله ۶ از روند طراحی نرم افزار – لهجه مناسبی برای پیاده سازی نرم افزار انتخاب فرمائید.
برای برنامه نویسی اندروید گویش جاوا و کاتلین و همچنین دارت با فریمورک فلاتر بهترین گزینه می‌باشند و دلایلی زیادی برای انتخاب آنان وجود داراست. پیرو برای این لهجه های اپ نویسی فرصت هایی را به شما معرفی کنیم که با هریک از انها می‌توانید اقدام به یادگیری فرمایید و برنامه های حرفه ای بسازید.

در حالتی‌که می خواهید با این زبانهای نرم افزار نویسی بیشتر آشنا شوید توصیه می کنیم مطالب تحت را بخوانید:

زبان اپلیکیشن نویسی جاوا چیست؟ | گویش نرم افزار نویسی کاتلین چیست؟ | لهجه برنامه نویسی دارت چیست؟ 

مرحله ۷ از روند طراحی نرم افزار اندروید- دور و بر اپلیکیشن نویسی اندروید (اپ ایجاد کرد اپ اندروید) خود را تعیین فرمایید
دور و اطراف اپلیکیشن نویسی (IDE) محیطی است تا بتوانید کارهای مربوط به کد نویسی اندروید را در آن مدیر فرمایید.

از نرم افزارهای تشکیل داد نرم افزار اندروید می توان به موردها ذیل اشاره نمود:

اندروید استودیو، زامارین، اکلیپس، بیسیک فور اندروید، فون گپ و … البته سوال اینجاست که کدام یکی اینها بخصوص به عنوان نقطه شروع یادگیری اپلیکیشن نویسی اندروید عالی است؟

همان طور که گفتیم نرم افزار های ساخت اپ اندروید مختلفی وجود دارااست ولی توصیه گوگل به شما استعمال از اپ اندروید استودیو (Android Studio) می‌باشد و دلایل زیادی برای این گزینش وجود داراست که می توان به مفاد زیر اشاره نمود:

اندروید استودیو یک اپ ساخت اپ اندروید مجانی است.
قویترین اپلیکیشن ایجاد کرد نرم افزار اندروید است زیرا بدون نقص می باشد و دارای ابزارهای حاذق میباشد.
هر چیزی بجز اندروید استودیو دارای کتابخانه های آماده میباشند و نمی توانید برنامه های حرفه ای با آن ها درست کنید و از این حیث دارای محدودیت می‌باشید.
همه این گوشه و کنار ها بجز اندروید استودیو اولیه می بایست به جاوا کامپایل شوند به همین خیال سرعت کاهش و حجم برنامه افزایش می یابد.
هر وقت نسخه های اندروید آپ دیت می‌شوند، سریع یعنی در توا‌ن یک‌سری روز وارد اندروید استودیو می‌گردد اما در بقیه محیط ها اینطوری نیست.
منابع زیادی برای رفع اشکال و یا ارتقا دور اندیشی برای استارت اپلیکیشن نویسی اندروید استودیو وجود داراست اما برای بقیه اطراف ها منابع محدود میباشند.
و…
همچنین بخوانید: اندروید استودیو چیست؟ 

مرحله ۸ از پروسه طراحی نرم‌افزار اندروید – پروژه های کوچک بنویسید و پروژه پایه کار نمایید
بجای آنکه ایام، هفته ها یا حتی ماه ها را با آموزش های تئوری سپری فرمائید در ازای کارایی فرمایید در همان اولیهِ کار نرم افزار های کوچک بنویسید و خطاهای کوچک برنامه ها را پیدا فرمائید و آنها‌را حل نمائید تا اینطوری مهارت خودتان را ارتقا دهید.

مرحله ۹ از پروسه طراحی اپلیکیشن اندروید – بعداز ساخت نرم‌افزار های اندرویدی آن‌ها‌را تست فرمائید
تست برنامه اندروید یا iOS یکی از کارهای مهمی میباشد که به عنوان یک اپلیکیشن نویس اندروید می بایست آن را در کلیه فرایند ایجاد کرد و توسعه نرم‌افزار کنترل و رئیس نمائید. مرحله تست اپلیکیشن گوشی، در واقع موفقیت یک نرم‌افزار را تعیین می کند و می بایست در هر مرحله از توسعه و گسترش نرم افزار انجام شود تا با خیال و خاطر وارفته برنامه خود را در مارکت پلیس ها (کافه بازار، گوگل پلی، نرم افزار استور و …) منتشر نمایید.

مرحله ۱۰ از طرز تشکیل داد اپ اندروید – نرم‌افزار خود را در گوگل پلی منتشر نمایید
نرم افزار استور کمپانی اپل مقررات سختگیرانه ای برای تایید نرم افزار ها دارااست و تنها برنامه هایی آیتم تایید این استور قرار می گیرند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشند. این سختگیری یک مزیت برای کاربران نهایی به یار و همدم دارااست و آن این میباشد که صرفا تولیدها با کیفیت به‌این استور نحوه پیدا می کنند و مورد های محدودتری در مشت کاربران قرار می‌گیرد.

از سوی دیگر یک بحران پیش روی توسعه دهندگانی می‌باشد که مجال و هزینه زیادی صرف تشکیل داد نرم‌افزار کرده اند، در واقع آنها بایستی محصولی بسازند که بر طبق استاندارهای نرم‌افزار استور باشد.

موقعیت برای گوگل پلی استور پاره ای گوناگون میباشد و کم کم پیش میاید که اپلیکیشنی به وسیله گوگل پلی رد خواهد شد. با این اوصاف پیشرفت دهندگان شانس بیشتری برای انتشار محصول ها خود در گوگل پلی دارند.

مزیت دیگری که گوگل پلی نسبت به برنامه استور دارد، قابلیت و امکان جستجوی حاذق و پیشرفته آن میباشد که از نام نرم افزار تا توضیحات تکمیلی را مورد جستجو قرار میدهد و نتایج بدون نقص تری را به استفاده کننده نمایش میدهد.

از این رو توسعه و گسترش دهندگان زمان بیشتری برای دیده شدن می یابند و نرم افزار شل تر قادر است کاربران و مخاطبین غرض خود را پیدا کند. از این نظر برنامه استور کمی محدودتر بوده و اپ ها آنطور که می بایست در این استور دیده نمی شوند.

نکته مهم : بعداز نشر نرم افزار بفکر بازاریابی آن هم باشید در واقع بفکر سئو کردن یا سئو نرم‌افزار در مارکت ها باشید که مهمترین مرحله در آمدزایی شما از برنامه محسوب می شود.

مرحله ۱۱ از نحوه تشکیل داد نرم‌افزار اندروید – سریع بعداز تکثیر عکس العمل بگیرید و بداهه پردازی فرمائید
زمانی که اپ شما در دکان نرم‌افزار فعال شد، اولی دسته استعمال و خلق و خوی مشتریان از نرم افزار به شما کمک می کند که چه طور نرم‌افزار خود را بهبود ببخشید. برای توسعه و گسترش در طریق ایجاد کرد نرم‌افزار اندروید باید همیشه به عکس العمل استفاده کننده اعتنا داشته باشید و به ایجاد کرد ادامه دهید.

مرحله ۱۲ از روش ساخت برنامه اندروید – برنامه خود را مدام تجزیه و تحقیق فرمائید
جم آوری تجزیه و تحقیق به شما یاری می کند دانلودها ، تعامل و حفظ مخاطب برای اپلیکیشن خود را ردیابی نمایید. برای اینکار می‌توانید از ابزارهایی مانند Flurry که به صورت مجانی در دسترس هست و Localytics که نسخه مجانی و پولی داراست استفاده فرمایید.

مرحله ۱۳ از نحوه تشکیل داد نرم‌افزار – باقیمانده مختصات را برای ساخت نرم افزار اندروید حرفه ای تر خود بکار بگیرید
تا الان نسخه اولیه برنامه خود را با ویژگی های محدود و تنها نسخه مهم ساختید. حال فرصت نظارت و معرفی سایر ویژگی های باقیمانده در نسخه اولیه میباشد. از طریق تجزیه و تحقیق و واکنش خواهید فهمید که آیا این مختصات دیگر مرتبط نیستند یا خیر.

مرحله ۱۴ از طرز ساخت نرم افزار – همیشه در اکنون یادگیری باشید: افراد حرفه ای را در این مورد دنبال نمایید
تلاش نمائید در دسته ها و انجمن های اپ نویسی در شبکه‌های‌اجتماعی بخصوص در پیج های اینستاگرام و تلگرام و لینکدین و… عضو شوید، با این‌راه جدیدترین اطلاعات و مطالب آپ دیت به صورت مداوم در اختیار شما قرار خواهد گرفت و از طرفی می‌توانید از تجربه برنامه نویسان ماهر و با تجربه هم استفاده نمایید.

همچنین بخوانید: چه عواملی در بها ساخت برنامه تلفن همراه اندروید تاثیر دارند؟

مرحله ۱۵- تمرین و تمرین و تمرین
با تمرین زیاد میتوانید زودتر به اهدافی که دارید برسید و ماهر تر شوید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد